Budapest <3

Hej kompisar, mamma och farmor!
Även om vi bara har varit i budapest i två dagar är det våran nya favoritstad i världen. Nu är det 18 grader ute och kockan är snart halv nio, hur bra är inte de? Imorse hyrde vi cyklar som vi har tills imorgon, det kostade oss 3000 forinter vilket är typ 100 kr. Så idag har vi cyklat hela dagen fram tills nu typ. Nu är vi massa trötta och svettiga så nu ska vi duscha och sen sova. (fast det är lite ASläskigt att duscha, lampan släcks efter två minuter, varför?)
Och juste, 1 kg jordgubbar kostar 20 kr!!!!!!)

det funkar inte att lägga upp bilder tyvärr.
Kategori:

Söndag

High five, jag är klar, jag hann!!! Med ansökningsbilder till Gamleby, ansökningsbilder till Göteborg och tolv nya portfolio bilder. Printat och klart alltihopa vilket är fruktansvärt skönt. Nu känns det som jag har gjort allt jag kan för att få ihop så bra bilder som möjligt till skolorna och jag hoppas det kan gå vägen. Det lönar sig med hårt arbete och det känns skönt att skicka iväg något man lagt ner sin själ i de senaste månaderna som man känner sig nöjd med för engångsskull. Nu är det bara att vänta och hoppas på att lyckas komma på en intervju. Det bästa med dom här veckorna är att jag tycker verkligen om att fota igen, jag har fått tillbaka min fantasi, lust och kreativitet till fotandet. Jag har också insett att det inte finns något annat jag heller skulle vilja jobba med än det här. Det gäller bara att våga satsa och det ska jag göra! Det går om man vill!
Nu måste jag börja packa för imorgon bär det av hem till Göteborg innan jag åker till Budapest på Onsdag. Det är fullt upp hela tiden med resor hit och dit. Men det är kul, as kul!

Lördags slit

Denna Lördags kväll har spenderats nere i datorsalen (precis som igår). Det fanns verken tid eller ork för att laga mat därför körde Jag, Pollan, Henke och Gustav in till Nässjö för att köpa pizza. (as värt!!) På vägen in stod det en älg mitt på vägen, jag skrek och bromsa, som tur var flyttade den på sig.
Nu ska vi snart pallra oss upp till internatet för lite film och mys.

Emily II

Dåligt bloggande! Men jag har ingen tid. Är väldigt stressad över ansökningarna men försöker få ihop så bra bilder som möjligt. Längtar tills på Onsdag när jag sitter på planet här ifrån och breven är postade!
Modell: Emily Eriksson
Assistent: Evelina Alvarson
Fotograf: Helena Berg
Kategori:

Budapest om 6 dagar

Om sex dagar ska jag göra någonting jag inte gjort på tio år, flyga flygplan! Klockan tio på Onsdag förmidag lyfter jag och Brankis från svensk mark och landra två timmar senare i Ungern, Budapest. Så himla spännande och jag börjar få resfeber. De senaste veckorna har varit så full späckat med annat att jag knapp har hunnit tänka eller fixa någoting inför resan. Som tur är har jag Brankis som har fixat nästan allting med flyg och Boende, utan henne hade jag varit körd!
Idag bokades boendet och vi ska bo ett asfräck hotell, hotell "casadelamusica". Man hör ju bara på namnet att det är världens bästa hotell. Att det dessutom är målat i flera olika färger gör det inte sämre precis. Jag tror vi kommer trivas som sjutton där i elva dagar. Enligt Smhi ska det vara +18 grader nästa vecka. Det blir bara bättre och bättre! Nu ska det skrivas packningslista! Vinterjackan stannar hemma!


Kategori:

24 mars

Har sådan sjuuuk beslutsångest! På måndag måste jag ha valt alla bilder jag ska skicka iväg till skolorna och just nu är det kaos i mitt huvud. Det är 30 bilder som måste bli tio. Till Göteborg är det ännu värre, 30 bilder som måste bli fem.
Halva dagen har vi varit internet lösa här i vie. Då fanns det ingeting att göra här så vi drog till Nässjö. Fast först till Fredriksdal där Niklas skulle fota Elsa. Sen till den nerlagda möbelfabriken där jag agerade modell tillsammans med Frida.
Sen har jag också tagit självporträtt. Men nej, det är inte min grej!
Kategori:

Emily

Här är resultatet från dagens plåtning i Mossebo. Ganska så nöjd!
Modell: Emily Eriksson
Assistent: Evelina Alvarsson
Fotograf: Helena Berg
Kategori:

Tio madrasser!

Idag har jag försökt mig på att ta en ny "säng" bild. Att släpa ner tio madrasser från andra våningen i ett höghus blir man svettig av. Som tur var hjälpte Evelina mig att bära upp dom igen. Det är även hon som har tagit behinde the scenes bilderna:
Kategori:

Palmhuset del 3

modell: Mikaela Svensson
assistent: Elin Berg
Fotograf: Helena Berg
Kategori:

Vår i Viebäck?

Det har inte hänt mycket alls idag. Jag, Linda och Emily gick på en lång promenad efter lunch i det sköna vårvädret. Även om det fortfarande ligger kvar en nedrans massa snö på backen luktade det och kändes det som vår idag, äntligen!
Sedan hjälpte Linda mig att ta nya bilder till min Header. Det var snällt av dig, tack! Nu borde jag egentligen gå upp och städa min lägenhet och tvätta. Men har verkligen ingen lust.

Ansökan om FA-skatt

Idag har Linda hjälpt mig att fylla i papper från sktteverket om att starta eget företag och förhoppningsvis i slutet på veckan ska dom skickas in. Läskigt och spännande!

Att välja bilder

Printar, redigerar och är förvirrad. Det är så sjukt svårt att välja ut bilder att skicka iväg till Gamleby. I förra veckan pratade jag med min ena lärare Bengt och idag med min andra lärare Carl-Robert om bilderna. Det som gör hela grjen förvirrande är att dom är så olika och säger helt olika grejer om mina bilder vilket gör det ännu svårare att välja.
Jag måste bli klar i veckan för om nio dagar åker jag och Brankis till Budapest på Reportageresa och innan dess måste jag ha tagit den nya säng bilden och ett bra självporträtt. Mycket att göra.

tonight’s gonna be a good night

Jag gick upp halv ett idag, åt biffstorganof till frukost och kladdkaka till efterrätt. Det var gott. Efter det tittade jag och Olivia som vanligt på gårdagens big brother avsnitt. Det är egentligen väldens sämsta program, men vi tycker om det i alla fall.
Nu ska jag printa och redigera lite bilder innan det är dags att gå upp till internatet för att äta pannkakor. I kväll bär det av till Nässjö och hotellet för att fira Evelinas 20 års dag. Himlans trevligt.
såhär kan det se ut en lördag på fotoskolan viebäck:

Fredag i vie

Har printat fyra av tio portfolio bilder idag och även några ansöknings bilder till Gamleby. Nu har jag bara ett självporträtt och en "säng" bild kvar att ta innan jag kan pusta ut och börja förbereda mig inför reportageresan.
Ikväll ska vi ha spelkväll i skogsbrynet. Morotsdipp och mys.

Sängen II

Kategori:

sängen

Igår åkte jag, Elsa och Frida in till Nässjö för att fota i en nerlagd möbelfabrik. Till Göteborgs fotoskola ska man ta en bild med temat "sängen" och det var det jag försökte med igår. Men det blir nog inte det som jag tänkt igår för jag har en ny ide! En mycket bättre ide!
I natt har det snöat som bara den, jag kom knappt ut ur huset i morse. 35 jäklans cm, fyyyyy! För ett dygn sen var det vår men nu är det vinter igen. Men som tur är lämnar jag Nässjö för Budapest om två veckor.
Modell: Elsa Hildebrandt http://loopsandturns.blogspot.com/
Assistent: Frida Brännlund http://fridabrannlund.blogspot.com/
Foto: Helena Berg
Kategori:

idag

Åker till en gammal möbelfabrik och fotar!
Modell; Olivia Burducea
Foto; Helena Berg

Ticets

Jag pysslar och försöker göra något med mina gamla konsertbiljetter. Vet inte riktigt vad än men något blir det. Annars går dagen ganska långsamt här på fotoskolan. Olivia och jag kollar mest på big brother och längtar till helgen.
På torsdag ska jag och Elsa åka till en gamla fabrik och fota. Då ska jag försöka mig på att fota en uppgift till Göteborgs fotoskola intagnings grejimoj.
En fin sak som jag nyss är att Sum 41 kommer till West coast riot. Hur bra som helst! Sist Sum 41 var i Göteborg missade jag dom på grund av fotomässan i Stockholm.
Kategori:

Palmhuset del 2

modell: Mikaela Svensson
assistent: Elin Berg
foto:Helena Berg
Kategori:

Palmhuset del 1

modell: Mikaela Svensson
assistent: Elin Berg
foto: Helena Berg
Kategori:

+23 grader!

Dagens photoshoot ägde som sagt rum i Palmhuset. +23 grader var svettigt och varmt. Elin fläktade så gott hon kunde med reflexskärmen och stog beredd med pudret när det blev för svettigt för modellen. Kul att slippa frysa för en gång skull.
De andra två modellena fick förhinder och medelade i sista sekund vilket var lite tråkigt. Men då kunde jag fokusera mer på "palm" fotograferingen och få den riktigt bra.
Jag tänker inte ens försöka redigera mer på min dator fler bilder kommer när jag är tillbaka på skolan, ikväll eller i morgon.

Men lite såhär blev det.

Palmhuset

Brankis vad snäll och följde med mig in till stan. Jag skulle kolla in platser för plåtningarna imon och hittade Palmhuset! Ett asstort växthus med massor av palmer och blommor. Passar prefekt nu när det ska regna imon.
Nu ska bara det sista planeras med modellerna sen är allt klart, är mycket taggad inför i morgon!


Marcus II

Kategori:

Home is where your heart is

Har inte varit hemma sen fyra veckor tillbaka men idag bär det av. Fast bara över helgen för på söndag är jag tillbaka i skogen igen. På lördag hoppas jag att få träffa mina fina för en fika i stan. Andas lite Göteborg.
På söndag har jag tre plåtningar som ska hinnas med. Har massor av idéer och tror att det kan bli hur bra som helst!
februari 2008, promenad längs avenyn i vårsol.

Bubbelgum III

modell: Emelie Linde
make up: Jessica Ekström
foto: Helena Berg
assistent: Olivia Burducea
Kategori:

Cosina compact 35E

Är fortfarande kvar i studion men vi ska snart gå upp till skogis och kola på tv och äta lite kvällsmat. Fotograferingen gick inte alls som jag hade tänkt mig och resultatet blev något helt annat. Men jag ska göra ett nytt försök i morgon. I morgon ska jag även fota Emily ute i snön.
Kategori:

Pyssel

Jag pysslar och fixar inför en fotografering senare i kväll.
Kategori:

Julia II

modell: Julia Hård
make upp: Jessica Ekström
foto: Helena Berg
Kategori:

Mer bmx

Är lite osäker på redigeringen men något åt detta hållet blir det nog. Har massor av bilder från bmx plåtningen men ingen sådär jätte bra. Önskar att jag hade haft mer stående bilder och tänkt mer på  skuggan och bakgrunden.
På fredag åker jag hem till Gråbo för på söndag ska det fotograferas i Göteborg. Smhi säger att det ska bli regn då, men jag hoppas att dom har fel för  jag hade planerat att vi ska vara i slottskogen.
Kategori:

Joanna II

modell: Joanna Ekelund
make up: Jessica Ekström
foto: Helena Berg

Kategori:

modeller sökes!!

Under denna och nästa vecka ska jag fortsätta plåta bilder till portfolion och behöver får tag på modeller. Gärna i nässjö eller närheten men jag har också möjlighet att åka till Göteborg.
De senaste dagarna har jag haft över 80 unika besökare varje dag så jag tänkte att någon av er kanske skulle vilja ställa upp! Självklart får ni tillgång till bilderna efteråt.

Tack på förhand!

Julia

Efter två timmars redigering blev jag så förvirrad av alla lager och torr i ögon att jag bestämde mig för att sluta. I vanliga fall brukar jag inte lägga mer än en kvart på varje bild men eftersom bilderna ska hamna i portpolion vill jag vara extra noggrann nu.
modell: Julia Hård
make up: Jessica Ekström
assistent: Olivia Burducea
foto: Helena Berg
Kategori:

Den 6 mars 2011

Har tvättat alla min kläder som hänger på tork nere i tvättstugan nu. Har också lekt sur tant och skrivit en lapp till alla idioter som inte kan hålla tvättstugan ren. (vissa tycker det är kul att fylla vasken med tvättmedel så det blir stopp i avloppet, vissa lämnar sina kläder i tvättstugan i flera månader och tror att deras mamma ska ta hand om det vilket är sjukt irriternad). När Tony har plåtat klart i Bodafors ska jag låna hans bil och köra in till Nässjö för att stor handla på willys. Det ända jag har är två knäcke brödsskivor. Söndagen har alltså gått åt till att göra vuxna tråkiga men nödvändiga saker!

Bubbelgum II

Jag är tillbaka på fotoskolan och det är fortfarande två meter snö här och det är inte kul. Men nästa vecka spelar det inte så stor roll för jag ska ändå bara sitta framför datorn och redigera alla bilder från förra veckan. Så det lär dyka upp mycket bilder här på bloggen de närmsta dagarna.
modell: Emelie Linde
make up: Jessica Ekström
assistent: Olivia Burducea
foto: Helena Berg
Kategori:

unicorn

Förra helgen hittade jag och Olivia enhörningar som vi fångade och fotade. Helt assant!
Kategori:

Bubbelgum

Plåtningen idag gick asbra och jag är super nöjd! (snabb redigering)(mer bilder kommer nästa vecka)

modell: Emelie Linde
make up: Jessica Ekström
assistent: Olivia Burducea
foto: Helena Berg
Kategori:

mars

Som vanligt går olivia upp tre timmar innan vi ska åka iväg så här sitter jag iordning och redo för att åka men bussen går om lite mer än en timme. I vanliga fall hemma går jag upp tjugo minuter innan bussen skulle gå men det kanske jag ska ändra lite på nu för det är faktiskt skönt att gå upp lite tidigare och inte behöva börja stressa det första man gör på morgonen. Tack Olivia!

Plåtningen idag innehåller bland annat såpbubblor, en klubba och hubbabubba. Kan bli fint. Olivia ska frysa ihjäl sin modell genom att fotografera nere vid havet på stranden. kallt.

En bmx:are


Kategori:

I gave my heart to rock n' roll

Vi började dagen på jutan med att fixa olivias tranor medans Jessica fixade make up på Joanna. Sen åkte vi två hållplatser med bussen till en liten skog där olivia skulle ha sin plåtning. Sen åkte vi till Jockes studio där vi fixade och sminka om för min plåtning som skulle äga rum under en bro.
Här är en bild från idag:

modell: Joanna Ekelund
make up: Jessica Ekström
foto: Helena Berg
Kategori:

behind the scenes


Untitled from Helena Berg on Vimeo.

Kategori:

Dagens foto

Här är en snabb redigering av en bild som togs idag.

modell: Linnea Levall
make up: Jessica Ekström
assistent: Olivia Burducea
foto: Helena Berg
Kategori: