29 oktober

I helgen åkte jag till Uddevalla och gjorde mitt första jobb för Bohusläningen. Hann hälsa på redaktionen en snabbis på fredagskvällen och det verkar vara en mycket trevlig tidning. Mitt uppdrag var att skicka shoot-it-live bilder till webben under lördagen från Uddevallakannan som är en fotbollsturnering i några helger framöver. Skickade iväg ca 300 bilder under dagen och jag har fortfarande träningsvärk i min arm. Faktiskt kul att plåta fotboll på en liten lägre nivå än elfsborgs matcherna och skönt att bara behöva ett 70-200. 
 

21 oktober

I fredags fotade jag Maia Hirasawa för GP på Nefertiti. För kanske ett år sedan plåtade jag en annan konsert där och visste därför hur dålig scen och ljus det brukar vara och denna gången var det inget undantag. GP hade beställt 3-etta och jag skulle skicka iväg minst 8 användbara bilder. Jag har nog aldrig fotat en konsert med så himla dåligt ljus som det var i fredags (paniken när jag insåg att det faktiskt inte finns mer ljus) De flesta bilderna är plåtade med en slutare på 1/80 och ISO 5000 och det som räddade mig var när publiken började fota med sina mobiler och jag fick tajma in deras blixtar. Men annars så gick det väldigt bra hade deadline 21.45 (konserten började 20.30) och skickade in bilder 20 min innan deadline, brukar annars få ganska mycket panik och stressa in i sista minuten så jag vet inte riktigt vad som hände där. Med förutsättningarna som var i fredags så är jag väldigt nöjd med min första 3-etta i GP!
 
 
 
 
 

15 oktober

För två veckor sedan plåtade jag göteborgs symfoniker och Kent Nagano för DN. Det var första gången jag fotade en orkester och dirigent vilket var spännande. Det är lite annorlunda regler om man jämför med en vanlig konsert för man får bara plåta när publiken applåderar.
 
Såhär såg fotoschemat ut;
 
Dirigenten går på scen, applåder - OK med foto
STRINDBERG 7 min - Ej foto
Applåder - Ok med foto
USTVOLSKAJA 7 min - Ej foto
Applåder - OK med foto
BEETHOVEN 65 min - Ej foto
Applåder, dirigenten går av scen - OK med foto
 
Placering: bakom andra logen höger eller vänster, ej blixt och foto endast i applåderna.
 
Ganska så dåligt ljus och man fick stå långt ifrån scenen. Fick ligga på ISO 3200 plus att mitt 70-300 har en bländare på 4-5.6 (nästa inköp blir ett canon 70-200 2.8!!) Men det blev hel ok ändå. Och såklart världens minsta bild i söndagens DN.