23 juli

Hade nog årets lyxigaste jobbadag igår. Jag och en reporter åkte till Varberg och Falkenberg för att betygsätta stränder. I Apelviken var det 27 grader i vattnet (!!) så jag kunde gå runt och fota med vatten upp till midjan utan att frysa en endaste sekund.
 
 
 

21 juli

Förra veckan plockade jag kantareller med Bert Karlsson
 

12 juli 2014

Förra lördagen började jag mitt sommarvick på BT som blev en väldigt stressig men rolig dag. Jag har inte alls lika många veckor som förra sommaren men är glad för det jag har fått för det är ett himla kul uppbrott i all glassförsäljning.Jag började dagen med att fota SM i casting. En ganska märklig sport som går ut på att träffa en skål med vatten med ett långt fiskespö.
Efter det åkte jag till baka en snabbis på redaktionen för att lägga in bilderna och hälsa på reporten som jag skulle ut på nästa jobb med. Under sommaren är sista sidan i del ett i tidningen "sommarsidan" och den skulle fyllas med en sommarbild. Vi åkte ut till Almenäs för att leta efter badsugna personer men hittade istället denna familjen som kollade och hejjade på kanot SM.
Sedan körde jag rally till Ryavallen för att hinna plåta SM i friidrott. Jag skulle fota ett 200-meterslopp och en längdhoppare. Och såklart sker det nästa samtidigt. Precis när längdhopparen är klar går startskottet för loppet och jag får rusa över till andra sidan och försöker lokalisera vem av löparna jag ska fota, nästan helt omöjligt så det fick bli en på allihop.
Sen hann jag slänga i mig en lassange på fem minuter innan det var dags att åka vidare till nästa jobb på hundkapplöpningsbanan.
Mitt i allt ringer nyhetschefen och säger att Sarah Sjöström har slagit världsrekord i simning och jag får lämna hundkapplöpnings reportaget för att åka till Borås simarena. Där fick jag trängas i 30 graders hetta bland resten av all press som ville få tag i Sarah.
Jag blev en timme försenad till dagens sista jobb i Ulricehamn. Diggiloo var där och jag skulle egentligen ha shoot-it-liveat och tagit bilder till ett helt uppslag. Men tiden räckte inte till så reporten fick ta en del bilder och vi strök shoot-it-liveandet.
 
Halv nio var jag tillbaka på redaktionen helt genomsvettig och ganska slut, men glad! För även om sånna här dagar är stressiga och tuffa ibland kan jag inte komma på något annat yrke som är så roligt och varierande. Verkligen världens bästa jobb!

Hundkapplöpning

Igår hängde jag och Frida på Borås hundkapplöpningsbana en stund och gosade med greyhound-hundar. Hade gärna stannat en stund till men Sarah Sjöström slog världsrekord i simmning och jag var tvungen att slänga mig i bilen och åka bort till arenan. Men det hann bli en del bilder och vi fick ett ganska fint uppslag i tidningen.