29 september

Jag har haft sån tur och flyt hela året med skola, prakatik, jobb, samboliv med Brankis, egen lägenhet i stan, resor och en himla bra sommar. Men så blev det höst och ungefär allt det där försvann. Det är första gången på 15 år som jag inte börjar skolan vid den här tiden på året. Och det är ganska värdelöst att varken plugga eller jobba! Har aldrig kännt mig såhär rastlös i hela mitt liv. Har sökt säkert 50 jobb den senaste veckan och minst lika många lägenheter utan några resultat alls. Man blir knäpp av att bara gå hemma och ha hur mycket tid som helst till att tänka. Som att tänka på varför man utbildade sig till fotograf och inte något annat där man kunde få ett jobb direkt även fast jag vet att det inte finns något jag hellre jobbar med. Har nästan alltid vetat vad jag vill men efter två veckor av den här hösten är jag inte så himla säker längre. 
 
 
typ så.
 
 

26 september

Igår ringde BT och frågade om jag kunde göra ett jobb för kultur och nöje i Göteborg, eftersom jag är ganska så arbetslös blir jag överlycklig när telfonen ringer, finns nog inget värre än att bara gå hemma och göra absolut ingenting. Jag och Nina skulle träffa en rumänsk författare som ska vara med på bokmässan i helgen.

Falkenbergs FF

 Plåtade som sagt lite fotboll i onsdags och såhär blev det!
 
 

19 september

Igår lånade jag pappas bil och åkte till Falkenberg för att fota ett fotollsreportge till helgtidningen. Det blir så mycket roligare att plåta sport när man inte bara fokuserar på matchen utan också gör grejer runt om kring.
 
Men jag fotade såklart matchen också. Den skulle tv-sändas och började därför inte förens nångång över sju och var inte slut förens vid nio och fyyy vad man märkte att det är höst! Mina fingrar var vita och det var inte helt lätt att trycka av dom sista bilderna i kylan (ser verkligen inte fram emot vintern!!)
 

bat for lashes

way out west 2013

17 september

En av dom sista dagarna på mitt sommarvick på BT träffade jag och en reporter Hani El Hassan. Han hade två unga kusiner från Borås som mist livet i striderna i Syrien.

Intervjun var redan gjord på telefon så vi åkte bara dit för att ta bilder. Jag tycker alltid det är lite knepigt att ta bilder när man inte har varit med på intervjun eller om man ska plåta innan för det blir oftast ganska stelt om man inte får känna av hur personen är innan det är dags att fota. Speciellt kanske i sånna här situationer när det är ganska tunga ämnen. Jag kan bli ganska stressad och känna att jag mest besvärar personen jag ska fota och vill snabbt få det överstökat trots att det faktiskt är mitt jobb att vara där. Ganska dumt att det blir så men jag tror att det är en vane sak och att ju mer erfarenhet man får desto lättare kommer det gå.

 
 

Kretsloppet

Har med 27 bilder i söndagens BT och det är nog rekord för mig! Det var kretsloppet i Borås och det skulle bevakas. Jag hade i uppdrag att shootitlivea under hela loppet (skicka bilder direkt till webben) och ta alla bilder till tidningen och även filma till webben men det fick jag pga tidsbrist överlåta till reportern. Jag gick från redaktionen kvart över tio och var tillbaka hungrig, trött, svettig och med värk i hela kroppen runt fyra tiden. Att släpa runt på en monsterkamera med ett 28-300 och stressen av att leverera bilder hela tiden tar på krafterna! Men herregud vad roligt det är! Det händer saker överallt och det finns hur mycket som helst att fota. Gjorde dock missen att bara fota i jpg och det försvårade efterarbetet en aning då jag märkte att jag nästan har glömt av hur man redigerar utan cameraraw! (tar ju 100 gånger längre tid!)  

Morfar

Min morfar älskar att att odla saker i sin lilla trädgård och i onsdags var det dags att ta upp potatisen. Det har blivit lite av en tradition nu att varje år när morfar tar upp potatisen firrar vi midsommar en gång till. Knäppt men himla fint!
 

10 september

I söndags plåtade jag lite fotboll. Norrby mötte Assyriska och matchen slutade 1-1.

9 september

Började söndagens arbetsdag med att åka till Borås miniatyrtågsällskap för att ta en bildnotis sen åkte jag och reporten direkt till Ulricehamn för att kolla in deras kulturarvsdag. Sen hann jag faktiskt äta lunch i tid innan jag drog iväg på en fotbollsmatch, där stannade jag första halvlek för att sen åka vidare till Simonsland där det var FN-mingel.  Där hade jag uppdrag att plåta till tidningen men även göra lite webbTV och såhär blev det. (blev dock inte riktigt som jag ville då jag inte helt förstår mig på imovie än)
 
 

8 september

När man jobbar på en tidning får man ibland gör ganska så udda saker. Igår åkte jag och en sportreporter hem till Anders Svenssons mamma och bjöd henne på tårta.
 
 

7 september

Efter att ha suttit hemma hela veckan inte gjort speciellt mycket alls är det så kul att få jobba hela helgen på BT. Har haft ganska mycket att göra under dagen och har bland annat varit i djurparken och på en skördefest. 
 
Känner mig inte alls taggad på att söka mer café och säljjobb för det är ju det här jag vill jobba med! Har fått lite mer energi och peppning för att våga ringa lite fler tidningar på måndag.
 
Sist jag jobbade helg fotade jag cykeltävlingen Viaredssjön runt.
 
 

6 september

Det är vedhuggarfest hemma på Rönneberga idag! Farmor och farfar är här och pappa är ledig från jobbet, ungefär det mest händelserika jag varit med om den här veckan.
 

Alicia Keys

från way out west