Farfar

När vi hade blixtworkshopen valde jag att åka hem till farmor och farfar för att fota porträtt på dom.
På den här bilden har jag en speedlight i fönstret bakom gardinen och en blixt som slår i taket samtidigt som farmor håller en reflexskärm på vänster sidan. Det var ovant att jobba med blixtar då jag föredrar att använda mig av det befintliga ljuset men för att vara en av de första gångerna blev jag ganska nöjd!
Kategori:

Wcar och Alesana

Som jag har längtat efter att få fota sånna här konserter igen! Både Wcar och Alesana levererade verkligen på scenen och fick med sig hela publiken. Jag hoppas verkligen att Asking Alexandria gör samma sak på tisdag. Felr bildeer hittar ni på Rockfoto.
Kategori:

We came as romans & Alesana

Ska snart ta bussen in till stan för andra gången idag men denna gången för att plåta två konserter på Brewhouse. Det är två emoband från från Usa och det ska bli sjukt kul. Älskar när det händer saker på scenen hela tiden och det kommer absolut häda ikväll!
Kategori:

Dolly

Tur att jag har en väldigt snäll farmor, farfar och Dolly som ställer upp som modeller för skoluppgifter.

Nationalteatern igen

Fler bilder hittar ni här och så småning om kommer det även upp en text om spelningen.
Kategori:

Nationalteatern

Här är en liten tjuvtitt på vad jag har plåtat ikväll för Gaffa. Sticky var propp fullt av mesta dels äldre berusade män och jag fick frågan minst tio gånger vad jag gjorde där med min kamera. Det jobbiga att fota inne på sticky är att det inte finns något fotodike, det blir så mycket mer man måste ha koll och tänka på när man står ute i publiken och fotar.
Nu har jag i alla fall gjort mitt urval men orkar inte börja redigera något förens imon förmiddag. Jag har deadline vid tolv vilket känns jätte skönt för jag hade inte orkat börja med det nu är helt slut i kroppen efter den här dagen med både en begravning och ett utsålt sticky. natti!

Blixtar

Blixt kursen började som sagt idag och vi hade lektion från klockan nio till fem. Vi började inne i studion med grundläggande ljussätnningar och efter lunch gick vi ut med alla blixtar. Hendrik visade oss hur man kan ljussätta byggnader både när det är mörkt och ljust ute. Vi delade också in oss i grupper och exprimenterade lite på egen hand genom att ljussätta porträtt på olika platser. Det är faktiskt riktigt kul när det väl fungerar med all synkning och ljus. Efter dagens långa dag med massor av ny information är jag helt slut i huvudet och tänker sova nu!
lite mobilbilder från dagens övningar på lindholmen med världens tråkigaste väder!

Köpte film för mina sista pengar

I helgen fotade jag analogt för första gången sen jag var kanske tolv år. Jag fick låna farfars gamla Minolta kamera och åkte för att köpa film på Ahlsensfoto. 70 kr för en rulle med 24 exponeringar och det var ungefär det jag hade kvar på mitt csn. Det var väldigt inspirerande att plåta analogt och jag fick mycket nya ideer. När mitt csn för januari kommer in på kontot ska jag framkalla filmen (hoppas självklart att den inte är helt svart) och försöka mig på att scanna in den i datorn.
I skolan hade vi introduktion på blixt workshopen vi ska ha med Hendrik Zeitler två veckor framöver. Jag ser fram emot det då jag inte riktigt har koll på allt som har med blixtar att göra.
Nu ska jag försöka skriva ihop en offert till ett företag som jag förmodligen ska göra ett jobb åt i februari. Svårt.
foto: Niklas

Praktik - Melodifestivalen 2012

För någon månad sen sökte jag praktik på melodifestivalen när den besöker Göteborg. Idag fick jag mejl av Svt och fick reda på att dom ville ha mig som praktikant. Det ska bli så sjukt roligt och lärorikt!! Jag kommer att ha melodifestivalens förste 1:a fotograf som handledare.


Arbetsuppgifterna kommer att innebära delaktighet i det inspelningstekniska arbetet ”på golvet” i nära samarbete med den tekniska personalen. Praktiken pågår under de fyra dagar vi är på plats lokalt på arenan. Målet med praktiken är att få en god insyn i flerkameraproduktion och direktsändning av en av Sveriges största TV-produktioner.

Wrestling II

Kategori:

Bildbehandling B

Vårterminen började med en lång dag, var i skolan från tio till halv sex och fixade en av tenta bilderna. Bildbehandling B är väääärldens tråkigaste kurs som handlar om färgprofiler och kalibrering som får än att somna så fort man ska plugga.

Wrestling

Här är ett smakprov på vad jag fotade igår på trädgårn. Det är en match mellan Conny Mejsel och Dr Sadism.
Kategori:

GBG Wrestling!

Snart ska jag dra mig in mot stan för att slutföra mitt reportage om gbgwrestling. Idag har dom nämligen en show på trädgårn och det ska bli grymt spännande och roligt då jag aldrig förut varit på något liknande innan.
Affishen plåtades i november och det är sjukt kul att se att den nu sitter över hela Göteborg!

TRÄDGÅR’N, 7 JANUARI 2012.

INSLÄPP 19.00, FÖRSTA MATCHEN 20.00.
ÅLDER: 18 ÅR.
KOSTNAD: 230:- (+serviceavgift).

Biljetter kommer att kunna köpas på ticnet.se . Det kommer också finnas några i dörren. Information kommer om när biljetterna släpps!

I kvällens huvudnummer ser vi de två hjältarna och forna vapendragarna HANK HAVOC och AGUILA ROJA – som nu ställs MOT varandra i en minst sagt dramatisk match om GBG Wrestlings titelbälte!

Kategori:

-

vila i frid mormor ♥