Starta företags-dagen

Idag har jag varit på starta företag-dagen på folkets hus som verksamt.se har anordnat. Det är en föreläsning med olika myndigheter (bolagsverket, skatteverket och försäkringskassan mm.) som visar upp sig och informerar nyföretagare om vad dom har att erbjuda och kan hjälpa till med. Föreläsningen håller på mellan 9.00-16.00 så det blir mycket information att ta in men absolut nödvändigt för mig som inte kan speciellt mycket om företagande.
Skatteverket tipsade om sina mini kurser som man kan läsa på kvälls tid mellan 18-20 och jag har boka två stycken, en om moms och en om bokföring. Jag tror det kan vara behövligt då det inte var så lätt att hänga med på allting som sas idag. Gratis är det också, heja skatteverket!
jag ursäktar för dålig mobilbild

Håkan Hellström

Jag har ju inte visat mina bilder från när Håkan spelade på liseberg för någon månad sen så här kommer dom. Jag hade egentligen bokat ett 24-70 från skolan men när jag skulle hämta det hade den som lånat det innan inte lämnat tillbaka det, så istället fick det bli ett 16-35 och det var inte alls vad jag ville ha! När jag satt på bussen in till stan kom jag på att jag hade glömt mitt presspass hemma (såå typiskt mig!!) som tur var min snälla mor hemma och kunde köra det till mig. När jag väl stod vid scenen tyckte vakterna vi var för många fotografer (vilket vi inte alls var) så han delade in oss i två gruppe så vi bara fick två låtar var att fota. Håkan var kul att fota men det var svårt!
Kategori:

Mysigt

Myser med min håriga vän Linus i sängen och kollar på min fina jordglobsparbössa som jag fyndade på netto idag för endast 29 kr.

I fredags

Lite bilder från i fredags då jag och resten av hängningsgruppen hängde utsällningen.

Vernissage

Efter en helvets torsdags kväll och en stressig fredag var det dags för vernissage av monday project. Himla skönt när allt var klart och det blev så fint och bra! Joakim i min klass gjorde en liten film;
Kategori:

just nu på yrkeshögskolan

Det printas för fullt inför utställningen imorgon. Vi har även fått den fjärde och sista uppgiften som ska lösas till ikväll då den ska vara printad och monterad på kapaskiva. Jag har alltså bilder att printa, en uppgift att fota och kapaskivor som måste köpas. Det är stressigt!

Monday Project II

Såhär blev uppgift nummer två som redovisades idag "Fota ett självporträtt när du rakar skägget". Jag har lärt mig att om man har rakludder i ansiktet längre än en kvart börjar det klia och svida. Tur att man som kvinna slipper allt som har med rakning i ansiktet att göra.
Dagens monday project uppgift är: Fotografera någon eller någonting som försämrar din livskvalitet. Idag är det nämligen "Evaluet your life day" (Evaluet your life day gives you the opportunity to pause and reflect upon our life, where it´s been, and where it´s going. With a self evaluation, you can then make big changes to iprove the quality of ypur life, as necessary)
Kategori:

ibland går det bra

I augusti sökte rockfoto nya fotografer i Göteborg och jag skickade in en ansökning. Förra veckan fick jag ett mail om att dom gärna ville se mig som fotograf hos på rockfoto. Det har varit en dröm att får fota för dom ända sedan jag började fota konserter för fyra år sedan.

 

Idag var jag på möte med bildredaktören Linnéa som visade hur rockfoto fungerar och deras system. Hon pratade också om hur man gör när man få uppdrag från olika tidningar tex. GP, DN och Aftonbladet. Jag har mycket att lära mig men det är sjukt peppande och kul! Kan knapp vänta tills jag ska plåta min första konsert.

 

 

 


Kategori:

Monday Project

Denna vecka har vi en woorkshop med Helga och Robert som kallas Monday Project. Varje dag får vi en uppgift med ett tema som ska redovisas på morgonen nästa dag.På fredag har vi vernissage på andralånggatan (Lalaland) för att visa upp bilderna vi fotat under vecknan.
Igår var temat: Fota en person som firar "wear something gaudy day". Wear something gaudy day is your chance to really stick out in a crowd. (The word "gaudy" refers to something bright, gay, cheap, showy, outlandish, or other wise not in good taste). Det blev inte alls som jag hade tänkt mig men eftersom vi har så kort om tid fick det bli såhär;
Idag är det "no beard day" och uppgiften är: "Gör ett självporträtt där du rakar ditt skägg. Jag har varit på Netto och införskaffat det billigaste rakluddret och ska nu försöka mig på att raka bort mitt "skägg". Önska mig lycka till!

Kategori: