en sneak peak från dagens fotografering

Idag har jag fotat Julia i en tempelträdgård. Det blev jätte bra och är mycket nöjd. Vi hade med oss duktiga Jessica som är makeup artist som fixade allt smink.
Tack till munkarna som var snälla och lät mig fota i deras trädgård!

Kategori:

Har luktat häst hela dagen.

Imorse hämtade Ronja upp oss vid nio för att åka till stallet där vi skulle klä ut hennes hästar till enörningar för dagens fotografering. Hästen jag skulle fota hette Jänta och var en ardenner som var aaasstor. Hon ville samarbeta en stund men sen halkade hornet av och då ville hon inte vara med längre. Men några bilder blev det och jag hoppas dom blev bra. (kan inte kolla på dom för jag råkade avinstalera bridge på nåt sätt). När vi var klara fick jag och Olivia prova att rida på Jänta. Svårt att komma upp men kul att rida!

Kategori:

En oskarp hamster

da bien!
Här pratas det rumänska för fullt och jag försöker hänga med men det är inte så lätt. Idag har jag och olivia hängt på skateparken mest. Men vi har också fixat alla Jockes fonder, tejpat och slängt dom som var kortare än en tre meter. Nu ska vi bara kolla på tv och vila upp oss för imorgon när vi ska upp vid åtta för att fota hästar. Kommer nog bli asnjas. Vi har fixat och pysslat ihop massa fina saker.

24 februari

Vi började dagen med att besöka ett vietnamesiskt tempel för att fråga om jag fick fota i deras trädgård på måndag. Det är en asfräck trädgård med en guldigmur runt och massor av fräcka grejor i. Munkarna verkade bli glada och sa att jag fick fota där så det kommer nog bli asnajs. Sedan åkte vi iväg till jutan och kollade på bmxskola (Olivia var med och hon har tjatat hela dagen om hur asbra hon var! jag kanske kan hålla med lite.) Efter det bar det av till Ikea och jag åt köttbullar för 16 kr, billigt och bra.
Nu har vi precis fikat med vanlijbullar och te.

bild från förra veckan.

Smakprov


Kategori:

Olivia skrubbar golv

En dag på en praktik.

Untitled from Helena Berg on Vimeo.

Kategori:

Elin II

Kollar igenom bilder från fotograferingen från förra veckan med Elin. Vet inte vad jag tycker än.
Kategori:

BMXare är coola

Eftersom våran fotograf skulle flytta idag har vi fått fixa med våra egna projekt och fotat i hans studio. Det är en sjukt stor studio som har alla tillbehör man kan önska sig. Vi fotade snygga bmx-killar som gjorde coola trix  som vi ska ha till portfolion. Jag kan tyvär inte redigera dom än för mitt cameraraw kan bara ta 400D:s filer och idag fotade jag med en 5D. Jag får vänta två veckor tills vi anländer på Viebäck igen.
Men det blev bra, mycket bra!!

Oliboli på Jutan i morse:
Kategori:

Dagens äventyr

Vi åkte in till Helsingborg imorse för att kolla med teatern om vi fick låna kläder av dom till en plåtning, men det fick vi inte. Istället beställde vi båtbiljetter till Helsingör och åkte till Danmark. En spontanresa utomlands! Det var soligt och varmt ett tag och jätte mysigt. Vi kollade i coola seconhand butiker och hittade massa saker vi ville ha men inte hade råd med. Vid fyra åkte vi tillbaka till Sverige och gick till parkatiken. På dagen hade Jocke plåtat en naken man så vi hade inte fått vara där. Men nu skulle han fota skålar med macaronis i som vi fick hjälpa till med, askul!
Vi har handlat enhörnigshorn med!






Kategori:

Konstigt va?

Såhär ser gosidpåsarna ut i skåne:
Man kan liksom stänga dom på ett collt sätt!

Praktik dag 1

Tåget från Bjuv till Helsingborg var försenat så vi missade tåget vi skulle ta från Helsingborg till Malmö. Joakim(våran fotograf) kunde inte vänta på oss i Malmö för så skulle han missa jobbet där. Det var ingen mening för mig och Olivia att ta tåget dit. Vi väntade istället i Helsingborg där vi började dagen med en lång fika på Ebbas som hade enorma morotskakor. Sedan tog vi bussen Dalhem för att gå på en asastor loppis. Där hittade vi gammla analoga kameror för endast 5 kr styck. Sen hämtade Oskar oss och körde oss till Joakims studio men då hade han inte kommit än så vi väntade i skateparken brevid typ.
Vid två fick vi äntligen träffa Joakim och planera veckan och så. Han hade inte så mycket till oss att göra idag så vi fick springa på stan istället. Trevligt.
Har fotat upp en engångskamera för 10 kr också!




Helsingborg

Är helt astrött i benen! Orkar egentligen inte skriva så mycket men det har varit en bra dag. Nu planerar vi och löser saker inför våran projektvecka efter praktiken, det går riktigt bra och det kommer bli asnajs.
Kategori:

hej

Min första natt i Bjuv gick bra. Lite varmt och så men det är bra. Nu ska vi snart iväg till Helsingborg för att gå på loppis sen ska vi åka till ett shoppingcentrum som heter Väla där vi kanske ska äta på Ikea. Det är fint väder, strålande sol och klarblå himmel.

hej

Är framme i skåne! Hos Oliboli! Har ätit god morotsoppa. Ska snart iväg på fotojobb.
(har sett Erik Saade i en skolkatalog!!)

yesterday

Igår var jag och hälsade på världens bästa farmor, farfar och dolly!




Vi drar till malmö (typ)

Just nu sitter jag på tåget till Helsingborg där jag ska spendera de två närmsa veckorna hemma hos Olivia. Jag har solen rak i ögonen (tänker på cissi och spild mjölk) och gardinen som man kan dra ner funkar inte. Tanten som sitter mitt emot tycker inte om mig.

hej kompisar


Lela och Brankis är här och äter pizza och sånt med mig.

sjögrässallad

Här är gurksalladen jag sa att jag skulle laga. Fyyyyy vad äcklig! Det ser ut som sjögräs och smaka sjögräs. Och koriander måste vara världens äckligaste krydda. Men som tur är står det en lax i ugnen och väntar på att bli färdig.

Just nu

Med hjälp av en plåt, ett färgat papper, en reflexskärm, en påse med vatten, ett stativ, två knivar och speedlight försöker jag att fota vatten droppar.

maaat

Sedan halv ått har jag kollat på fyra matlagningprogram i rad. Halv åtta hos mig, sveriges mäster kock, vad blir det för mat och jamie oliver. Matlagningsprogram är bäst och mysigas. I morgon ska jag prova på att laga en gurksallad som jamie oliver gjorde. (as mycket tönt varning, men kul!)




Fotar

Fotar Elin i Ladugården men det går inte så bra. Blixten vill inte funka och det är svinkallt. Innan solen försvinner ska vi prova igen. Önska oss lycka till!

14 februari 2008

Alla hjärtans dag för tre år sedan var det vår! Jag, Lela och Cissi fikade på Lejontrappan och promenerade runt i stan. Lela har ballerina skor utan strumpor!! Vad hände med våren?

Lerum

Åkte in till Lerum med Elin för att gå till Röda korset och leta grejer till morgondagens fotografering. Vi hittade en klänning och en spetsgardin. Trevligt.
Att fota med en speedlight är kul!
Nu ska jag försöka bygga en slags softbox.

I går

Har varit på min första inflyttnings fest ever.
Det bjöds på god mat och drinkar.
Fin lägenhet.
Var hemma kvart över fyra i morse.
Typ de.




Vit frukost!

You suck at love

Är så glad för att det börjar hända skar och ting med simple plan igen!
Nytt Album, nya singlar och världsturne.
ååå<3

Min Lördag

Är hemma i ett soligt, vårigt men kallt Göteborg!

Har spenderat hela dagen inne i stan med fina Brankis. Vi var inne vid elva när myronas öppnade och jag skulle försöka hitta rekvesita till mina kommande photohoots men hittade ingenting. Vi promenerade lite i Haga och hittade converse för 350 kr men är man en fattig student är även det dyrt så det blev inga. Vi tröstade oss med att köpa lite godis på 7-eleven och gick upp till skansenkrona för att kolla på utsikten och lite platser till kommande fotograferingar. Kan bli hur bra som helst.

Sen åkte vi till Nordstan för att köpa inflyttningspresent till Cissi och Niklas som i kväll har inlyttningsfest. Ska bli himlans kul!
Nu ska jag duscha och göra mig iordning.





eiffeltornet

Har hittat världens finaste tekanna som skulle passa perfekt till mina teburkar!

When the love falls

Här är vårt mästerverk som vi gjorde igår, titta och njut!

 


Kategori:

23.36 i min säng i slottet

I går hade vi föreläsning hela dagen om DSRL filmning med 5D mark II. Idag har vi fått filma hela dagen, hur kul som helst! Jag och Paulina har gjort en kort film på cirka en minut om garn, kärlek och trappor. Vi har kämpat hela dagen men är inte riktigt klara med redigeringen, vi gick från datorsalen vi halv nio när vi svarade min röst som vi spelat in på datorn samtidigt. Kul dag och grym teamwork med bästaste Paulina!


billd:lovetrain.blogspot.com
Kategori:

So where is the passion when you need it the most ?

Vilken skit dag jag har haft idag! Hemsk redovisning, tråkigt att vara sämst. Men jag har ätit tårta till kvällsmat och nu bubblar det ur ideer från mig. Måset peppa mig själv och få tillbaka lusten att fota igen. Nästa vecka har jag sportlov men jag ska inte vila en sekund, har jätte mycket på gång och hoppas på att det ska gå bra. Vill helst bara sätta igång nu på en gång, det kommer bli hur kul som helst.

Imorgon ska vi ha filmlektion hela dagen och det kommer nog bli najs. Har inte filmat på nästa ett år så det ska bli skit kul. Efter att ha haft röligbild fyra timmar i veckan i tre år ska det bli kul att komma igång igen. (Har fortfarande inte kommit över att våran film "Hony" bara kom tvåa i filmfestivalen, vi var bäst och borde ha vunnit. Som jag, Sofia och josef kämpade i ett halv år för att få den filmen att bli bra.)
Synd att min hårddisk gick sönder där jag hade nästan allt mitt matrial från gymnasiet.

Fin stunder med Sofia och Josef i börjestudion på gymnasiet!


Kategori:

Just nu på fotoskolan

Vi tejpar upp Karl Marx på väggen!
Kategori:

Tårtor och photoshop

Redigerar gula fula bilder och vill aldrig mer fota i hela mitt liv.
Vill inte redovisa imon heller.

Kategori:

Donkeyboy 2010

Redigerar allt annat än vad jag borde redigera..
Kategori:

I höstas när jag fick besök!

saknar mina kvinnor

Untitled from Helena Berg on Vimeo.

 

 

Untitled from Helena Berg on Vimeo.

6 februari 2011 söndag

Här ska jag sitta hela dagen och redigera klart Lailaskafées bilder så jag kan skicka iväg dom. Ganska så astråkigt men det måste göras.
Kategori:

Det är inte alltid bra att vara snål

I sista sekund bestämmde vi oss för att gå ut och dansa på hotellet i alla fall. Tony var jätte snäll och skjutsade in oss till Nässjö och för att slippa betala garderob lämnade vi kvar jackorna i bilen för han skulle ändå hämta oss sen. Det var jätte dumt! För väl inne på hotelle kommer det en vakt och frågar om vi har VIP kort och det hade vi ju inte så vi blir utslängda utan jackor i ett iskallt nässjö!
Orkar inte skriva resten, men vi är hemma i vie nu i alla fall!

Tja tja bloggen

Det är Lördag är i småland och det känns, mitt golv vibrerar av basen i musiken som spelas under mig. Ikväll ska jag och Olivia dricka äpplevin och planera min vistelse i skåne som är om två veckor. Mysigt.

01:01 Februari natt

Klockan är alldeles för mycket och jag borde egentligen sova men jag satte på sex and the city och kan inte sluta kolla. Typsikt.
Vi hade bio i fotosalen förut och kollade på black swan, skit äcklig film och jag lär få mardrömmar! dumt.

Ännu några askassa webcam bilder från min dator men detta är min outfit i natt junefolkhögskole t-shirt och glasögon (så jag ska kunna se Tvn i fotändan) Simple plan kudde, noahs ark täcke och Nycklis, sköldis, zebran och pumpan.

Kategori:

På besök i storstaden

Idag har vi varit på äventyr i den extrem stor staden Nässjö. Köpt massa godis för de sista penningarna och ingredienser till pannacotta som vi ska göra senare i kväll. Men först ska vi träna. Det bli nog några matcher i badminton. En helt okej fredag!
Kategori:

Vi träningsnarkomaner i Viebäck

Vi tränar som sjutton här på Vie och det är himlans kul. Tjejerna mot killarna i fotboll i en och en halv timme. Även om dom vann ganska stort tycker jag faktiskt att vi var ganska så jätte grymma. Efter hårt spelande har jag nu en röd svullen tå som blivit trampad på av en två meter lång norrlänning.

Jag väntar på ett mail, jag hatar att vänta på mail.
Nu ska jag duscha!
Kategori:

Självporträtt

Det svåraste som finns är att fota självporträtt, därför övade jag på det idag och här är resultatet:
Kategori:

min kväll

Idag har jag varit duktig och tvättat fyra maskiner tvätt, städat (torkat damm och dammsugit!!!) och tränat. Resten av kvällen ska jag spendera med min rena ovikta tvätt och fixa till min garderob. Sen ska jag titta in på en ny favoritblogg jag hittade förut!

En dum sak är att jag har ätit något olämpligt som jag inte tål, har utsalg på benen och armarna. Får hoppas att jag inte svullnar upp och dör.

Det här är min gigantiska hög med kläder:

Let´s just fall in love

Ur mappen "fint" på mitt skrivbord.






Linus

Jag har en katt som hellre äter gurka än räkor.

Det är inte varje dag man gräddar vofflor som teletabbis



Foto: Jocke

Trampdyna

Är tillbaka på vie. Ska snart gå över till skogis och träffa saknade personer. Laga vofflor!

Hej februari, Hej då Göteborg

Om lite mer än en timme går min buss in till centralen och klockan två går tåget till Nässjö. Jag har precis ätit frukost och sitter här i pyjamas och har inte ens börjat packa än. Idag har jag ingen lust att åka tillbaka till skogen, jag har inte ens lust att gå utanför dörren. Slask och regn.