Första veckan i skolan

 
Vaknade för sent som vanligt och fick stressa som sjutton, cyklade i 200 km/tim till bussen. Ingen annan än jag åkte med 07.35 bussen. 
Väl i skolan fick jag världens chock då dom hade målat hela receptionen neongul.. Huvudvärk varje gång man behöver gå igenom. 
Trodde att vi skulle få en mjuk skolstart som förra året men icke. Alla elever på medievåningen samlades vid aftontjärnan och fick briefen för veckans projekt. Vi blev indelade i 15 olika grupper med sju personer i varje; en copy, en AD, två eventare, en orginalare plus två fotografer. Projektet handlade om att skapa en printkampanj och ett event för passivhuscentrum i västragötaland (världens tråkigaste ämne!!). Vi fick fyra dagar på oss och i morgon ska en jury (bestående av branschfolk) utse fyra finalister som får redovisa på måndag. 
Efter många möten, mycket diskuternade och ideé-bollande kom vi två dagar senare fram till vad vi skulle göra. Jag och Hans tog båten över till stan för att gå på rekvisita-jakt. Det pissregnade och vi var ganska frustrerade då vi inte riktigt hittade vad vi ville ha. Vi köpte i alla fall masker på panduro och en tygbit + gardinsnören på myronas som vi i skolan sydde ihop (med hjälp av häfftstifft) till någon slags mantel. 
Efter lunch ringde vi sakcenter för att kolla om vi kunde låna lite möbler från gbgfilm-studios rekvisitaförråd. Coolaste stället med allt man kan täka sig! Tyvärr hade vi ingen aning om att man var tvungen att betala en startavgift på 400 kr för att låna. Men med lite "viharingenbudgetochkommerfrånenskola" fick vi låna en lampa och en matta gratis. 
Åkte lite hiss upp och ner med konstiga prylar för att försöka inreda ett vardagsrum i korridren på andra våningen.  Tiden gick jätte fort och vi blev bara mer och mer stressade då saker och ting inte riktigt gick som vi ville. Bliktarna och datorn ville inte alltid vara med. Vid sjutiden gav vi upp för dagen.
Tog nya tag i morse och det flöt på ganska så bra. Men allting tar så mycket längre tid än vad man tror. Om vi fotografer hade fått bestäma hade vi gärna börjat plåta redan i måndags. Det blir så mycket stressigare när man vet att en AD och orginalare sitter och väntar på bilderna. 
Vi hade bestämt att vi skulle fota på tre olika locations. Två blev av och det bestämdes att vi skulle använda en av bilderna till printkampanjen. Ganska surt när man har slitit konstant i två dagar men det är väl så det är antagligen. Nu är allting klart och vi får väl hålla tummarna över helgen att juryn gillade vårat förslag. 
 
 
 
1 Em:

skriven

SV: Ja, det har jag hört att de ska. Men de har inte släppt några datum än. Senaste gången jag hade kontakt med någon som visste var i Augusti men då hade de inte bestämt klart vart de ska åka.

2 Caroline

skriven

Säljer detta fina spetslinne i jätte fint skick! Ta gärna en titt http://www.tradera.com/fint-spetslinne-bikbok-auktion_342738_164817499
Fler kläder inom kort!