Självporträtt oktober

Kategori:

Shoes

Idag har jag fotat en sko kärlekshistoria till min modeserie!
Kategori:

Äpple

Idag har jag fotat mina produkt/mat bilder. Det blev blött i studion men jag hade en braig assistent, Paulina, som torkade upp allt!
Kategori:

hjälp, tack!

I november ska vi ställa ut bilder på fotomässan i Stockholm. Temat är vrede och aggression. Det är ett svårt tema. Men här är mina två försök och jag måste välja en av dom!
Vilken tycker du?

Det blev vinter


f I could change one thing in life
I'd make time for us
if I could change one thing
I'd make time for us

just nu på viebäck..

Olivia II

Kategori:

Reklam och Mode

Idag har jag plåtat klart min reklam bild och mode bild till uppgiften som ska redovisas på onsdag. Det är kul att vara i studion när det går bra och man börjar förstå alla lampor och blixtrar.
Sen klockan åtta i morse har jag varit här i skolan men jag ska snart gå hem. Jag hade egentligen tvätt tid för jag har sjukt mycket tvätt men jag stannade kvar här och plåtade istället. Mycket roligare och skönt att jag nästan är klar.
Foto: Helena Berg
Modell: Olivia Burducea
Kategori:

Let your smile speak for you

Studioveckorna är igång och i helgen plåtade jag Brankis som var världens snyggaste tandkrämsmodell! Snart ska jag gå ner till Ögat med studioblixtar och grejs för att fota Olivia till en reklambilds ide.
Kategori:

Reunion

Mina bästisar kom på besök och gjorde min helg awesome!
Det är fint att vi kan umgås precis som vanligt fast vi inte har träfftas på flera månader. Jag är sjukt glad att jag för snart tio år sedan träffade dessa asbraiga männsikorna ♥


Kategori:

Copenhagen


Kategori:

öresundsbron

Kategori:

Omslag

När vi var på utflyckt till omberg fick vi en uppgift att plåta ett omslag. Här är mitt! Jag var väldigt oseriös till en början men till slut så blev det sähär och jag blev ganska så nöjd!

Paulina är min asbraiga covergirl som snart ska gifta sig!
Kategori:

Magiskt!

För fyra månader var jag på en av dem bästa konserterna i mitt liv. Det var en ljummen sommarkväll i Göteborg. Jag och 25 000 andra befann sig på Ullevi för att se ett av världens bästa live band, G r e e n   d a y . Eftersom jag har lyssnat på green day sen jag var 14 år hade jag sjukt höga förväntingar och jag är så gald att dem inte gjorde mig besviken!

Att stå längst fram på en konsert och bara skriksjunga, hoppa och svettas kan nog vara det bästa jag vet! Det är en overkligt känsla som man kan leva på i flera dagar efteråt!

Jag vill ha en praktikplats

Jag har förmodligen en praktikplats! Hoppas, för jag vill verkligen inte stanna kvar här i 4 veckor. Fotografen heter Lena Öritsland, hon är frilandsfotograf i Göteborg där hon även har en studio. Hon lät positiv men skulle fundera på saken och ville att jag skulle skicka bilder till henne.

På onsdag åker vi i fotoklassen till Malmö och övernattar i K ö p e n h a m n. Det blir besök på sydsvenskan i Malmö och Politiken i Köpenhamn. Vi ska även hinna med streetfotografering i Köpenhamn, mycket spännande och kul! På torsdagen tar jag tåget direkt hem till Göteborg från Köpenhamn.

På söndag ska jag fota mitt första bröllop. Det ska bli jätte kul och jag är taggad för att göra det så bra som möjligt. Jag har förberett och lånat en kamera från skolan, en 5D! För att få lite extra inspiration har jag kollat runt på Emelie Ohlssons blogg.


 

Kategori:

Silversmide i Habo

Det är tisdag kväll i ett blåsigt och kallt Habo. Det är inte en människa ute och gatorna är tomma förutom alla löv som blåser om kring. Borta vid spinnet som är ett gammalt nerlagt spinneri står det flera bilar parkerade och det lyser i några fönster. Där inne står Erika Gramming som är kursledare för en ny startad silversmideskurs och hälsar sina elever välkomna. Eleverna som är kvinnor mellan 35-70 år har samlas runt bordet inne i det lilla rummet i Spinnets gamla väveri. Dem bekantar sig med varandra och ser mycket förväntansfulla ut.

Folkuniversitet håller i kursen och för 1050 kr får dem 8 lektioner som är 1 timme och 45 minuter. Kursen är gjord för att passa både nybörjare och dem som redan har lite erfarenheter av silversmide. I kursen kommer dem få möjligheter att skapa egna smycken och hjälp med att starta upp egna större projekt. Dem kommer att arbeta och lära sig att fila, såga och löda med mera.

Det visar sig att det är adlelses för många som har anmält sig till kursen, det finns plats för 9 men runt bordet sitter det 17 stycken pratglada kvinnor. Erika som också är lärare på ett gymnasium försöker lösa problemet genom att dela in gruppen i två och ha en till kurs i veckan. Det blir lite tjafs om vilken dag som passar vem bäst men tillslut är gruppen indelad i två och det blir bestämt att en av grupperna ska återkomma på måndag.

Det bjöds på fika och efter det gick gruppen som skulle komma tillbaka på måndag. Erika började med en enkel introduktion om vad silversmide innebär och visade även saker som hon själv gjort. På en av väggarna i det lilla rummet sitter det olika urklipp, kort och texter. Det är Erika som har samlat inspiration från olika ställen och hon uppmanar sina elever att fortsätta och fylla väggen. Erika berättar också att hon alltid har med sig ett anteckningsblock där hon ritar och skriver för att inte glömma bort idéer som hon kan använda när hon sedan göra smycken. Kvinnorna runt bordet blir mycket inspirerade och börjar planera vart och när de kan köpa sina egna block.

Erika plockar fram tunna silverplattor och delar ut till var och en. Det första dem ska få prova på är att göra en ring. Det är bra att börja med att göra en ring, för den processen involverar alla grundläggande moment. Erika plockar fram en avlång rundstav i metall som dem ska använda som ringmätare. På ringmätaren sitter olika stora ringar som dem provar och sedan drar på ringmätaren för att få fram ett mott. De motten mäter dem sedan ut på silverplattan med hjälp av en digital linjal. Efter det är det dags att börja såga. Det finns bara tre såga så kvinnorna delar upp sig två och två för att turas om. Dem spänner fast silverplattan med hjälp av en träkloss i bordet för att den inte ska åka iväg ner dem börjar såga. Sågarna är ganska små och själva sågbladet är jätte tunt och går lätt av. Erika visar hur man lättast håller sågen för att det ska bli rakt och sedan sätter dem igång.

Inte mycket mer än så hinner den första gruppen med innan klockan blir nio och det är dags att sluta. Det suckas i rummet för nu när dem har kommit igång är det tråkigt att sluta, tiden gick ju så fort. Men dem börjar redan prata och planera hur dem ska fortsätta att degsina sina ringar nästa tisdag.

 

Kategori:

Min helg
I helgen har jag:
dansat, dansat och dansat!
haft älgfötter och uppfunnit älgdansen.
Liftat med en 15 årings cykel till ett hotell, för att hinna slippa betala inträde.
ätit pizza mitt i natten.
åkt busstaxi.
Kört rally till nässjö för att hinna in på willys innan de stänger.
Druckit 3,5or i en kolsvart skog.
Varit på knytkalas i skogsbrynet 2.
Ätit pizza med nudlar och köttbullar klockan tre på natten.
Sett råa ägg kastats i ett kök.

Det har varit en sinnessjuk helg i Viebäck!
as roligt.

This is who I am and this is what I like


Idag firar jag 5 år med Simple Plan som är världens bästa band! Det lovas en ny skiva innan året är slut och jag längtar bajs mycket! Och en ny turne hade inte varit fel om 28 dagar är det 2 år sen jag såg dem live sist, inte OK. Simple plan är bäst och så kommer alltid vara bäst!Älgfötter


helt galen kväll/natt i nässjö!!
Kategori: