2013, Juni-Augusti

 I Juni tog praktiken slut och även skolan. Jag fick en kvalificerad yrkeshögskoleexamen och efter två års slit kändes det väldans skönt.
Jag hade två veckor semester innan mitt sommarvick på BT började. Hann göra god frukost varje morgon, gå på Håkans spelning i slottskogsvallen och höra dom nya låtarna live (så braaaa), hängde mycket på min balkong och firade Alfs 1 års dag. 
Hela Juli bestod av bussresor fram och tillbaka till Borås. Hade världens bästa sommarjobb och fick göra hur mycket roliga uppdrag som helst. Allt ifrån att åka på zoomibiefilm inspelning till att betygsätta varenda badstarnd i Borås-område. Fick även hälsa på en och annan pensionär som till exempel kunde ha en stor solros eller fått sin gräsklippare stulen. 
Jag fotade Robbie Williams på Ullevie för Dagens Nyheter, Svenska Dagbladet och Borås tidning. Hade aldrig haft så många tidningar samtidigt och hade världens prestationsångest men det kändes så jäkla bra när alla bilder var iväg skickade i tid trots krångel med internet och lite sånt. 
I Augusti gjorde jag min sista planerade vecka som sommarvikarie men fick jobba kvar nästa hela månaden ut i alla fall. Skrev såhär den 4 augusti; har jobbat sju dagar i rad och nu i helgen har jag snart jobbat 28 timmar. Hade aldrig klarat av det om det inte hade varit så himla himla roligt
Jobbade på way out west med Nina och gjorde olika små reportage om maten, tygpåsar, lekar och såklart musiken. Verkligen världens roligast jobb! Helt fantastiskt att man kan få betalt för att gå på festival.
Två dagar efter way out west åkte jag och Cissi till Turkiet i en vecka. Vi solade, badade, hade skrattattacker och bara njöt av att vara lediga. 
Två dagar innan mitt hyreskontrakt gick ut hade jag och Nora en pannkaksfest på balkongen. Det var en såndär jättfin sensommarkväll som man inte riktigt ville skulle ta slut. 
Sen packade jag ner mitt liv i lådor för tredje gången 2013 och flyttade hem till min far.

27 december

Jobbar kväll på BT och det händer inte allt för mycket i Borås just nu och där av går tiden ganska långsamt. Så jag tänkte snabba på tiden lite genom att blogga.
När jag jobbade helg i början av december fotade jag ett önskereportage som publicerades i julaftons tidningen. Jag och en reporter träffade Borås modellflygplansklubb under en förmiddag. Jag minns att det var helt fruktansvärt kallt och att det tog hela dagen för min känsel i fingrar och tår att komma tillbaka. Men det var fint ljus, tacksamt att fota och och entusiastiska människor som berättade allt och lite till om modellflygplan!
 

21 december

Jobbar på BT hela helgen och på måndag samt några dagar i mellandagarna. Har hunnit med fyra jobb än så länge och har inte nästa förens halv sju ikväll när Christer sjögren har julshow på Åhaga.
När jag jobbade helg för två veckor sedan (väärldens stressigaste helg pga massa is, snö och regn) skulle jag fota basket i Kinnahallen. Kom dit när det var 12 minuter kvar av matchen och fick plåta på som tusan. Trots att det var i en mörk inomhushall så var det faktiskt väldigt kul!

2013, Januari-Maj

Tänkte försöka göra någon slags sammanfattning av året som snart är slut. Det har varit ett sånt himla fint år! Började kanske på värsta tänkbara sätt när Alf sprang bort på nyår (får ont i hjärtat bara av att tänka på det) men sen har det mesta nästan bara rullat på precis så som jag har velat ha de. 
 
I januari hade jag och Brankis precis blivit sambos i en liten etta i Biskopsgården. Där vi sov 30 cm ifrån varandra i fem månader. Så himla mysigt att ha sleepovers varje dag! 
Jag började min praktik på Borås Tidning. (Var fortfarande lite sur på att jag inte hade fått på GP, men oj vilken tur jag hade som hamnade i Borås) Redan första dagen fick jag åka med en reporter ut och göra ett jobb helt själv. Jag var så nervös och tog flera bilder i alla möjliga vinklar för att hoppas på att något skulle gå att använda.   Dagen efter fick jag min första bild publicerad i BT och stor var den! 
GP köpte en av mina arkivbilder på Death Destruction och dagen efter ringde min bildredaktör på Rockfoto och undrade om jag kunde plåta en spelning åt dom. Hade velat fota för GP länge och det kändes så kul att få något publicerat där. 
Jag och reportern Inger åkte till Stockholm för att göra lite olika reportage och gå på inredningsmässa. Bodde på hotell och fick ett eget dubbelrum som jag tyckte va ganska så lyxigt. Fick även hänga med state of drama i deras replokal för att fota dom inför deras medverkan i Melodifestivalen. 
I Februari hängde jag på praktiken varje dag och på helgerna gjorde jag och Brankis scones, gick på seconhands, fikade och planerade middagslistor. Jag orkade liksom inte med så mycket mer än så när jag varje vardag gick upp vid 06 och kom hem runt 18.30. På BT fick jag min första etta, en med en buss på som jag fick beröm för. 
 
I Mars jobbade jag kväll för första gången och fick plåta basket i Boråshallen. 
Åkte över Götaälvbron mins två gånger varje dag och ville fota jämt för att Göteborg är så himlans fint! Längtade efter våren och Håkans det kommer aldrig vara över för mig gick på repeat. 
I April fick jag en helt vanlig onsdagsmorgon flyga helikopter över Borås. 
Mitt och Brankas hyreskontrakt gick ut och vi var tvungna att flytta isär. Vi hade ett skilsmässoparty och jag gjorde en film om hur våra månader som sambos var
Första Maj flyttade jag in i bästa ettan ever i Kyrkbyn med en balkong där man såg hela stan ifrån. Ville aldrig flytta därifrån.
Fotade min första elfsborgsmatch och hade väl inte riktigt koll på läget med alla kameror och 300 mm objektivet.
Sprang runt i 30 graders värme på Göteborgvarvet med två kameror och massa objektiv för att försöka fånga massa löpare på bild. Plåtade bilder till fyra sidor i tidningen samtidigt som jag skickade bilder till webben under hela dagen. Var stressad, svettig och nästan svimfärdig på eftermiddagen
Jag fyllde 22 år och Branka överaskade mig med en tårta på spårvagnen.
Skulle fota djurparks VDn på Boråsdjurpark och fick hänga med elefanterna i deras hage en stund den en förmiddag. En av många gånger som jag var supernöjd med mitt val av yrke!

11 december

I söndags besökte jag och Lovisa härbärget Kastanjen i Borås. Vi träffade och pratade med några romer som sov där för natten som annars bor i en park. Nicolai en av dom som kan bäst engelska berättar att han har fyra barn hemma i Rumänien som hans föräldrar tar han om medan han är här och jobbar. Under en vecka får han ihop ca 300 som han skickar hem via forex. Vi följer med ett gäng upp på övervåningen som visar hur dom sover. Fyra och fyra i varje rum med män för sig och kvinnor för sig i våningssängar. Vi följer även med ner i tvättstugan där dom har möjligheten att tvätta en maskin tvätt innan det ska vara tyst och släckt klockan elva. 

8 December

Jag skulle egentligen bara jobba på BT i lördags men blev inringd i fredags och igår blev jag erbjuden att jobba även idag. Roligt med jobb! I Fredags åkte jag och en reporter till Herrljunga för ett jobb till hela helgen om glögg. Det var dagen efter Sven och det var inte helt lätt att ta sig fram på vägarna vi mötte bla en buss som hade blivit nerprejad av en lastbil i diket. Igår hade jag sju jobb inbokade och förmiddagen blev stressig (åt lunch vi halv tre) Vi började dagen med en enkät vid folkan om kongresshuset och det var inte helt lätt att få ihop en enkät kl nio på en lördags morgon men det gick tillslut. Efter det åkte vi och letade vinterbilder till en notis och stressade sedan iväg till Kråklanda för att göra ett reportage om en modellflygplansklubb. Det var helt sinnessjukt kallt och hade ca noll känsel i fingrar och fötter när vi kom tillbaka till redaktionen. Hann värma mig i två minuter innan det var dags att åka iväg till tennisklubben för att plåta en tennisspelare. Det blev lite lugnare på eftermiddagen med luciakröning och julmys på torget och jag och Lovisa avslutade kvällen med en enkät på Teatern.
På schemat idag står bland annat julmarknad, basketmatch och öppethus på en travbana. Hoppas att det slutar snöa då jag ska köra till både KInna och Bollebygd.

 

2 december

För någon vecka sedan fotade jag Glasvegas. Idag fick jag ett mejl av trummisen, hon hade sett mina bilder och gillade en av dom som var på henne och frågade om det var okej att hennes sponsor kunde använda bilden på deras hemsida "Jag gillade en av dina bilder och ville höra om det finns möjlighet att använda den om dom nämner dig som fotograf?" Jag mejlade tillbaka och skrev vem hon kunde kontakta om dom ville köpa bilden och fick som svar att dom inte var ute efter att köpa bilden men tack ändå. 
Sånt här gör mig så himla frustrerad och arg! Jag har utbildat mig under tre års tid och köpt kamerautrustning för över 50 000 kr och har inte någon som helst lust att ge bort mina bilder..