FREDAG

Det har varit en mycket händelserik skolvecka som idag avslutades med den tredje redovisningen på fyra dagar. Vi redovisade uppgiften som vi fick hos Magnus och Magnus på DDR. Jag har en mycket duktig klass och det var kul att se hur alla hade löst uppgiften!
Såhär löste jag den;

Kategori:

Självporträtt

inspirerat av;
Kategori:

Söndag

Redigerar lite bilder från torsdagens studioplåtning. Här är Morten igen.
Kategori:

Finaste Lisa

Vi har förlorat vår älskade misse och Linus sin syster, Lisa befinner sig nu i katthimlen. I natt ska jag sova i säng full med katthår utan katt och det är det sorgligaste som finns!

vad som händer

Idag har vi i grupp 1 eget arbete och jag sitter hemma och pillar med bilderna som jag plåtade i studion igår. I måndags var vi som sagt på woorkshop i majorn hos Magnus och Magnus på DDR. Deras studio hur fins som helst! Det är en gamla fabrik med stora fönster och väldigt högt i tak. Till woorkshopen skulle vi ha med oss tre referens bilder var och välja ut en som Magnus och Magnus skulle hjälpa oss med att ljussätta likadant. Det var väldigt bra att vi bara var sex personer så att alla fick mycket tid var. Mycket lärorikt.

Igår då skulle vi prova på själva att "sno" ljussättningar och studion var bokad för oss hela dagen. Med hjälp av fina klasskompisar gick dagen väldigt fort och vi fick gjort en hel del. Vi har även bokat studion i morgon kväll för att experimentera mer.

Här är mitt (ännu inte färdiga) verk från igår Morten var en snäll modell som ville göra lika konstiga poser som Tyra Banks!

 

Johan plåtar Lova  till sin bild

Junk of the heart

Äntligen!! The kooks nya album finns på spotify! Fy vad jag ska lyssna!!
snyggt omslag också

15 september

Hej hej hallå!

 

Jag vet att jag är sämst på att blogga för tillfället, har inte fått in någon rutin på det här än. Nu har jag snart gått två veckor på den nya skolan och det känns verkligen helt rätt. I tisdags började får första kurs som är bildbehandling A den är väldigt enkel och nästan bara repetition från Viebäck. Lite segt att sitta fram till klockan fyra på eftermiddagen för att testa på att göra kurvor i photoshop men det blir nog mer komplicerat snart hoppas jag.

 

Nästa vecka ser jag fram emot för då står det studio fotografering hos DDR på schemat. Vi är indelad i grupper på sex personer och får varsin heldag i studion med två stycken fotografer som håller i workshopen. Till studion ska vi ta med oss tre stycken referens bilder och välja ut en av dom för att försöka efterlikna som ska redovisas veckan efter.

 

Efter lunch idag fick vi träffa ledningsgruppen som har hand om utbildningen och valt ut vilka som har blivit antagna. Där är bland annat Anna von Brömssen och Lisa Thanner, och dom kommer vi även ha som lärare längre in på hösten vilket kommer bli jätte kul.

 

I morgon spelar Håkan Hellström på Liseberg och jag har fotopass! Är så himlens taggad att få plåta en konsert med min 5D mark II och dessutom har jag lånat ett 24-70 från skolan. Det kan inte bli så mycket bättre slut på konsert sommaren 2011.

 

Här är en bild från bildbehandlingskursen. Jag skulle försöka efterlikna en dubbelexponerad bild.


Måndag på yrkeshögskolan

Ny vecka och ny uppgift! Idag blev vi indelade i grupper på tre för att ta porträtt till vår kurs digital bildbehandling A som börjar imon. Det enda kravet var att det skulle vara i dagsljus och vi fick använda refelxskärm om vi ville. Jag, Ali och Hannes utforskade Lindholmen samtidigt som vi fotade, mycket trevligt!
Här är ett porträtt på Ali som inte ska användas i kursen.
Kategori:

Nicke Borg

Utan sitt Backyard Babies från rixfm fetival i somras. Vad hände egntligen? Först melodifestivalen och sen rixfm??
Kategori:

Uppgift 1 - check!

I går fick vi vår första fotouppgift "Dramaturgisk berättelse på 27 bilder". Vi fick varsin engångskamera som skulle vara inlämnad senast klockan tre i dag hos Sandengens fotolabb. Igår hade jag lite smått panik men innan jag skulle somna fick jag en idee som jag fotade i förmidags i stan. Jag hade tur för Niklas var ledig så han fick agera skådespelar/assistent.
Precis när vi blev klara började det regna som sjutton, väldigt bra tajming!
Kategori:

massor av nyheter

Idag tog min sommar slut på riktigt och jag började skolan. Vi började klockan ett och var klara drygt en timme senare då hade vi hunnit med upprop, information och utdelning av datorer. I morgon börjar det mer på riktigt med uppgifter och sådant. Det ska bli väldigt kul och jag är mycket taggad.

Sedan förra veckan är jag nu äntligen ägare av en 5D mark II!! Det var kärlek vid första ögonkastet och vi kommer att trivas bra ihop dom närmsta åren. Det var en väldigt snäll pappa och Annika som gjorde det möjligt och det är jag otroligt glad för!

Här är min nya fina macbook fotat med min canon 5d mark II