23 januari

Första veckan jag praktiserade gjorde jag och reporten Krister ett jobb på Södra Älvsborgs sjukhus om ett säs projekt. Vi var två våningar under sjukhuset i deras källar förråd där dom hade massor av sjukhus saker som dom skänkte till olika projekt i Afrika.
 

Har även fått en byline med bild som jag ser livrädd ut på men det är fräck ändå!
 

22 januari

Förra veckan åkte jag och en reporter hem till Claes-Göran Nilsson för att göra ett reportge i samband med hans 60 års dag. Hans hus ligger uppe på en kulle mitt i Borås och är hur fint som helst (nästa som ett hotell). Det publicerades igår och blev såhär;

 


 
 

I stockholm

Åkte från Göteborg vid halv nio i morse och var framme i stockholm klockan tolv. Vi checkade in på hotellet (fick ett eget dubbelrum!!) och skyndade oss mot gamla stan där vi skulle möta en designer kvart i ett. Intervjun var i ett mörkrum utan fönster men som tur var fick jag ta några bilder på deras takterass innan han stressade iväg till nästa intervju. 
Åt lunch och efter det mötte jag upp en reporter från kultur & nöjes redaktionen. Vi åkte till fridhemsplan för att träffa state of drama som är ett band från Borås som ska vara med i melodifestivalen. Såhär några veckor innan det börjar är allt super hemligt men vi fick se hela nummret när dom repade och det är en himla bra låt! 
Snart ska jag möta upp Olivia som jag inte har träffat på över ett år. Ska bli sååå kul att ses igen!
 
Har insett att jag har valt världens roligaste yrke!

En söndag

 Började dagen med att göra världens godaste frukost!


Tog spåris till Linnéplatsen för att gå på naturhistoriska

Vi tyckte om elefanten tills vi läste skylten där det stog att dom hade skjutit den bara för att stoppa upp den. Så himla sorgligt


Bästa delen på museet!

Undrade lite vem som gav bort sitt barn. 

Fikade med ekologiskt fika som smakde sådär. Utsikt över slottskogen och längtade tillbaks till way out west.
fin dag!
 
 
 

Presskonferens

På förmiddagen igår fick jag plåta en åklagare i Borås tingsrätt. Dom hade en jättefin ingång med en trappa och målningar på väggarna och taket. Det blev snygga porträtt men det är inte säkert att det blir något i tidningen för vi hade även med en illustratör som gjorde teckningar samtidigt.
Vid tre tiden åkte jag hem till Göteborg för att vara med på en presskonferens vid Nils Ericssonterminalen om trängselskatten. Presskonferenser måste vara det tråkigaste som finns att plåta och såhär blev det.

9 januari

Här är mina två första jobb för Borås tidning. Det första handlar om ambulansernas skick i Borås och det andra handlar om seconhand datorer.
Idag har jag fått vara med på ett lite större uppdrag som kommer att publiceras i helgen som ett uppslag. Vi var två våningar under Södra Älvsborgs sjukhus och fotade.
 
 

Prakitk

Igår började jag min halvårs praktik på Borås tidning. Jag trivs jätte bra och tror att det kommer bli en väldigt lärorik period. På förmiddagen fick jag rundtur på redaktionen och lära mig lite nya program, newspilot och något urvalsprogram. Efter lunch åkte jag och en reporter ut på mitt första uppdrag. Vi åkte till en ambulasstation där vi skulle ett jobb om ambulansernas skick i Borås. Det var såklart nervöst men samtidigt kul att dom litade på mig redan första dagen. Det blev en bild över två sidor som publicerades idag. Åkte även med och kollade på när en annan fotograf gjorde ett uppdrag i badhuset.
Idag åkte jag ut med en reporter och gjorde ett jobb om en seconhand butik som sålde massa gamla datorer. Det blev en helsida dom kommer i morgondagens tidning. 
Den enda nackdelen är väl att Borås ligger så lång bort. Spårvagnen hemifrån går 06.57 och jag är inte hemma igen förens vid 18.50. Långa dagar men tror helt klart att det kommer vara värt det. 

DeathDestruction för GP

5 januari

 

4 januari

Gjorde godaste frukosten med avokadomackor, yogurt, juice och te. Asbra start på dagen! Sen gick jag och Branka till torget för att kolla in invigningen av en ny seconhand butik. Det var kö utanför och när vi väl kom in var det ganska mycket kaos plus ett livband som spelade. Jag lyckades i alla fall få tag på två fina hinkar som jag planetarde timjan och basilika i samt två ljusstakar i nysilver. 
Fick ett sms från min bildredaktör att hon hade sålt en av mina bilder till dagens GP. Så himla kul att få sina bilder publicerade! Sen ringde min andra bildredaktör och frågade om jag ville plåta samma band ikväll för GP och såklart ville jag det så jag ska snart dra mig in mot stan. 

Finbesök

Har haft Alf på besök i min lägenhet sen igår och det är så himla mysigt. Vi har varit på långpromenad och hittat ett berg som vi gick upp på där man såg hela Göteborg. Han har också fått se spårvagnar för första gången och ligger nu helt utslagen i soffan efter dagens alla intryck. Bäst är han! 

Nyårsafton 2012

Firade in året tillsammans med mina fina vänner. Melissa, Cissi och hennes färstman kom hem till mig och Branka för att äta trerätters. Det blev hur trevligt som helst och ganska synd att vi vid niotiden splittrades för att gå på olika fester. 
Jag och Branka åkte till Olskorken för att möta upp Lela och Lars på en restaurang som någon hade hyrt. Där var det fri bar som vi utnyttjade ganska så väl.. 
Efter tolv slaget fick jag ett sms av min syster att Alf hade rymt. Hade världens bästa vän som hjälpe mig hem till  Gråbo. Letade hela natten utan resultat och jag trodde att jag aldrig mer skulle få se honom. Efter 14 timmars letande (och knappt någon sömn) kom han springades bakom mig och Annika efter vi hade gått flera mil. Har aldrig varit så glad!