nananananananananananananananaaaa

Jag har jobbat med min bildjournalistik text i några timmar nu och är väl ganska nöjd. Men om det hade funnits något bättre att dokumentera om i Habo kanske reportage hade blivit lite mer roligt och intresant än silversmide.

Imon ska vi redovisa 3 st självporträtt och få genomgång av lightroom. Själporträtten tog jag på fem minuter i mitt rum. Det blev inte så bra och inte så genomtänkt men det är i alla fall tre bilder på mig!

My Chemical Romance

My Chemical Romance är äntligen tillbaka med nya låten "Na Na Na (Na Na Na Na Na Na Na Na Na)" - den första singeln från det kommande albumet "Danger Days: The True Lives of the Fabulous Killjoy

Hej, jag lever!

J a g   s  k a   a l d r i g   i   m i t t   l i v   å t e r v ä n d a   t i l l   H A B O ! !
I måndags klockan 08.30 blev jag, Pollan, Linda och Olivia avsläppta i den lilla hålan Habo som ligger vänster om Vättern. Där skulle vi agera dokumentär-/ reportagefotografer under två dagar och komma hem med ett bildjournalistik uppdrag.
Det första vi gjorde var att försöka fixa boende så vi gick till Habo hotell men det visade sig att det var nerlagt och att det nu mera bodde studenter där. Vi gick vidare till kommunhuset och frågade om boende. Där jobbade två kvinnor/tanter som liknade gåsarna i aristo cats och dem tjötade huvudet av oss men fixade inget boende. Vi forsatte vårt boende letande och kom till svenska kyrkan. Dem var väldigt snälla och lät oss bo i deras källare där dem hade ett andaktsrum med madrasser och filtar, jätte mysigt!
Sen hände det massa mer men det tar vi en annan gång när jag inte har tusen miljoner saker som ska bli färdiga!
Kategori:

Lektion 2 med ET

Lektionen idag bestod av bildbehandling av bilder i färg. Jag har lärt mig att man kan redigera en bild och få de snyggt med bara kurvor typ. As bra!

I dag har ET undervisat oss


Vi har haft föreläsning hela dagen i photoshop och camera raw av Eva-Teres som egentligen undervisar på fotoskolan i Stockholm. Hon har visat oss hur man sätter svart och vitpunkt i svartvita bilder, och att man kan använda kurvorna på massor av sätt.
Nu är det snart middag och vi ska få jasminrispudding, lite konstigt. Men det brukar vara konstig mat här.
Kategori:

Du-tu-ru-tu-ru. Du-tu-ru-tu-ru. Wo-oh!


Jag lyssnar på Håkan och saknar mina galna kvinnor i västra götaland.
Jag skulle inte ha något emot att:
sitta hemma hos Lela med Brankis och Cissi.
klä ut mig i Lelas kläder och skratta tills jag får ont i magen.
prata om sådant som bara vi kan prata om.
dricka massa kaffe och stanna uppe hela natten för att se soluppgången.
spela in knäppa videosnuttar .
ha picknick vid mjörn med våra picknick muggar
dansa bara för att vi har något annat att göra.
spela monopol och låta lela vinna så att hon inte blir så sur.
ligga på en madrass på ett golv och undra varför man ibland har frukt i sallad.
ha musiklekar med gammla 90 tals hits.
göra chokladbollar med oboy istället för kakao.


Jag röstade


IKE

Mitt reportage är nog mest brusigt..
Kategori:

Hemsida


De senaste dagarna har jag försökt få ihop en slags hemsida http://helenaberg.daportfolio.com/. Den är inte riktigt klar än men lite bilder finns där.

Nu ska jag fortsätta jaga praktikplats! Jag vet inte hur många jag har ringt, det är sjukt svårt att få en plats någonstans. Om någon har något förslag på praktikpltas får ni gärna höra av er!

Observatören

Vecka 39 Måndag 27- Onsdag 29 lunch.
På måndag förmiddag skjutas vi ut er några mil bort från skolan. Det blir mot orter inom ca 5-8 mil från skolan. Det blir fyra "avsläpp". Ni får sedan klara er "på luffen" tills Onsdag. Uppdraget är att ta hem ett bildjournalist jobb som vi kallar "observatören". Ni för er fritt och fixar själva uppehället. Senast onsdag lunch skall alla vara tillbaka på skolan...

Den konstigaste och roligaste uppgiften vi har fått hitills! Dem ska alltså bara dumpa oss någonstans i småland och sen får vi sköta resten själva med boende och allting. Lite läskigt med jätte spännande.

Vi har ganska många uppgifter på gång just nu, imon ska jag göra ett repotage om ike som ska vara printat och klart tills på måndag morgon och läsa kapitel åtta ur "Det fotografiska bildspråket". Sen ska det även tas tre självporträtt till månadens slut som ska visa känsla och ärlighet. Tillsmanns med observatören ska det skrivas en A4 sida med text om repotaget. I november ska vi ställa ut på fotomässan i Stockholm där temat är "ilska och vrede" och formatet ska vara 60*60cm. Det är ganska mycket att göra och jag gillar det, det är så skönt att vi äntligen har kommit igång på riktigt!


B i l d   f r å n   t å g f ö n s t r e t !

Kategori:

Pieter ten hoopen

..är här och föreläser!

MTV video music awards 2010


Jag försöker kollar på reprisen från MTV video music awards som var i natt men internetet här är så seg att det bara hackar. Tråkigt! Men jag har fått se halva Robyns framträdande och hon är sjukt bra! Föresten så kommer hon till Göteborg i december, det hade varit grymt att få fota henne då!

Nicke Picke <3Kategori:

Elin Berg
C a n o n   5 d   +   c a n o n   5 0   m m   f / 1 . 8 +  g u l d i g   r e f l e x s k ä r m

att printa

kul henke...

Frida

Ett av fyra porträtt är nu klart till uppgiften och ska snart skrivas ut.

Linda

vi har fått en ny fotouppgift, att fota 4 porträtt. Ett måste vara på en klasskompis resten är valfritt. Jag började förut och plåtade Linda men det blev kanske inte riktigt som jag ville ha de.
Vid tre tiden åker vi in till Jönköping för att shoppa och fota för att sedan åka vidare till Bankeryd och scandinavien photo.

studio 1

vi fotar som sjutton i studion..
..och då ser min kamera i alla fall lite proffsigare ut!
jag redigerar manliga ben i klackskor för tillfället.

ooops..

Eksjö

tattoos

Pollan!

plättar?

Det är mysigt att bo på internat för då kan man steka pannkakor i ett slott!
asbra
Kategori:

I Nässjö

En dag åkte vi in till Nässjö för att fota till en uppgift. Då träffade vi på denna alkoholiserade dam som var väldigt kissnödig. Hon berättade att hon hade varit militär och om jag fotade henne skulle hon skicka sin hund på mig. Knepigt.

Val

Bilduppdrag: Gör en grej kring valstugorna/valarbetare. En serie på tre bilder.
Gammal och ny

Bilduppdrag: Gammal och ny arkitektur blandas i Jönköpings stadsbild.

Fota en pojke

Kategori:

as fräckt


Jag, Paulina och resten av fotklassen har varit på uppdrag i Jönköping idag. Vi fick sms någon gång i timmen med olika fotouppgifter som vi skulle lösa Det var spännande, stressigt och svårt, men väldigt roligt!

as hög pinsam prins i kändis limousine

att lära sig att använda en mac

Avtryck och Framtid
Kategori:

Bildredovisning


Kortskärpedjup
Frysa rörelse
Rörelseoskärpa
Långt skärpedjup
Kategori: